В Мюнхен започна 185-ото издание Октоберфест. Преди да бъдат налети първите

...
В Мюнхен започна 185-ото издание Октоберфест. Преди да бъдат налети първите
Коментари Харесай

В Мюнхен започна 185-ото издание на „Октоберфест”

В Мюнхен стартира 185-ото издание „ Октоберфест ”. Преди да бъдат налети първите халби с бира, както повелява традицията първото буре с пенлива течност бе отворено от градоначалника Дитер Райтер.

Фестивалът на бирата ще премине при засилени ограничения за сигурност – заграждения, спомагателни камери и служители на реда. Около 600 униформени ще се грижат за сигурността по време на феста, посетен предходната година от 6,2 милиона души.

Полицията за първи път ще изпита и по този начин наречените „ Супер разпознаващи сътрудници ”, които ще наблюдават за подозрителни лица.
 dnstufoxoai-ll0-copy  dnsvltaw0aan1k0-copy  dnsw8-guwaeod97  dnsw8-rvsaa0sd3-copy  dnswfkawwaanzxc-copy  dnsyrmtwwaaxm25  dnszukdxsaazc-u  dnszwihx0aixp2n
Най-нетърпеливите гости на „ Октоберфест ” започнаха да се събират пет часа преди формалният старт. Те носеха обичайни баварски кожени панталони или сукмани.

На „ Октоберфест ” бирата се сервира в еднолитрови халби, като цената на една е 11,50 евро. Освен на бирата и на вкусната храна, посетителите могат да се насладят и на най-различни преживявания. Тази година има нови аткракции. Фестът продължава до 7 октомври.

Първият „Октоберфест“ се е състоял през 1810 година във връзка венчавката на баварския принц Людвик. Празникът е почнал на 12 октомври и е траял до 17-и.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР